Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane ciasteczka"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 702
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1014
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2029
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 702
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1014
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2029
Składniki
Ser zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do miski wsypać ser, dodać mąkę, tłuszcz, cukier i szybko posiekać nożem. Następnie wbić jajko, wyrobić ciasto jak na pierogi. Uformować kulę, miskę przykryć i schłodzić w lodówce.
Jeśli używamy jabłek, obrać, pokroić na cząstki. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać krążki (część z dziurką). Na każdy z nich kłaść dżem lub cząstkę jabłka i przykryć drugim krążkiem. Piec w temp. 200°C na złoty kolor.Źródło: Twoje Imperium