Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane ciasteczka"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456791
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1218
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2091
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456791
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1218
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2091
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
Ser zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do miski wsypać ser, dodać mąkę, tłuszcz, cukier i szybko posiekać nożem. Następnie wbić jajko, wyrobić ciasto jak na pierogi. Uformować kulę, miskę przykryć i schłodzić w lodówce.
Jeśli używamy jabłek, obrać, pokroić na cząstki. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać krążki (część z dziurką). Na każdy z nich kłaść dżem lub cząstkę jabłka i przykryć drugim krążkiem. Piec w temp. 200°C na złoty kolor.Źródło: Twoje Imperium