Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane ciasteczka"
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2202
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 10948
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2202
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 10948
Składniki
Ser zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do miski wsypać ser, dodać mąkę, tłuszcz, cukier i szybko posiekać nożem. Następnie wbić jajko, wyrobić ciasto jak na pierogi. Uformować kulę, miskę przykryć i schłodzić w lodówce.
Jeśli używamy jabłek, obrać, pokroić na cząstki. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać krążki (część z dziurką). Na każdy z nich kłaść dżem lub cząstkę jabłka i przykryć drugim krążkiem. Piec w temp. 200°C na złoty kolor.Źródło: Twoje Imperium