Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Niebieskie ciasto z waniliową pianką"
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13017
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13017
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Grendysa z Łękawicy
Biszkopt: białka ubij z cukrami. Żółtka połącz z octem i proszkiem. Dodaj pianę i przesianą mąkę, wymieszaj. Piecz 25 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: galaretki turkusowe rozpuść w pół litra gorącej wody. Gdy stężeją, zmiksuj z serkami waniliowymi. Truskawki pokrój na kawałki. Na jednym cieście rozsmaruj połowę masy, ułóż truskawki. Przykryj drugim ciastem, rozsmaruj resztę masy. Schłodź.
Galaretkę rubinową przygotuj według instrukcji. Gdy stężeje, wylej na ciasto. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie