Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzeźwiający torcik bazyliowy z arbuzem"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15029
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45014
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 678
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 788
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15029
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45014
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 678
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 788
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij, powoli dosypując 1/2 szkl. cukru oraz 1 op. cukru waniliowego.
Pianę z białek wymieszaj z żółtkami. Obie mąki połącz z proszkiem. Małymi porcjami wsyp do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem.
Napełnij ciastem. Piecz 30 minut w temp. 175oC. Biszkopt wystudź, a potem rozetnij na dwa placki. 2Cytrynę sparz, wytrzyj, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Bazylię opłucz, osusz, listki potnij w paseczki. Truskawki umyj, oczyść, razem z arbuzem potnij na kawałeczki.
Serek mascarpone wymieszaj z twarogiem, sokiem cytrynowym, resztą cukru i pozostałym cukrem waniliowym.
Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść podgrzewając. Potem połącz ją z masą serową. Biszkopty przełóż tężejącym kremem i owocami. Każdą warstwę posyp paseczkami skórki cytrynowej i bazylią.Źródło: Naj