Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy będą ciekawą propozycja dla dzieci na halloween
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 2523
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25887
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 2523
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25887
Składniki
Wszystkie składniki oprócz migdałów zmiksować i zagnieść. Zawinąć ciasto folią i schłodzić w lodówce ok. 30 min. Ciasto wyjąć i formować paluszki. Na końcu każdego palca wciskamy migdał bez skórki, cały bądź połówkę- wtedy paznokieć będzie cieńszy. Pieczemy ok 10 min w 200C. Koniec odcięcia palca posmarowac barwnikiem spożywczym czerwonym.Smacznegoooo! Paluszki formować cieńsze niż nasze palce bo ciasto rośnie