Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy będą ciekawą propozycja dla dzieci na halloween
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3477
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4223
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74187
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 577
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3477
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4223
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74187
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 577
Składniki
Wszystkie składniki oprócz migdałów zmiksować i zagnieść. Zawinąć ciasto folią i schłodzić w lodówce ok. 30 min. Ciasto wyjąć i formować paluszki. Na końcu każdego palca wciskamy migdał bez skórki, cały bądź połówkę- wtedy paznokieć będzie cieńszy. Pieczemy ok 10 min w 200C. Koniec odcięcia palca posmarowac barwnikiem spożywczym czerwonym.Smacznegoooo! Paluszki formować cieńsze niż nasze palce bo ciasto rośnie