Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy będą ciekawą propozycja dla dzieci na halloween
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1845
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5644
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5619
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1845
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5644
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5619
Składniki
Wszystkie składniki oprócz migdałów zmiksować i zagnieść. Zawinąć ciasto folią i schłodzić w lodówce ok. 30 min. Ciasto wyjąć i formować paluszki. Na końcu każdego palca wciskamy migdał bez skórki, cały bądź połówkę- wtedy paznokieć będzie cieńszy. Pieczemy ok 10 min w 200C. Koniec odcięcia palca posmarowac barwnikiem spożywczym czerwonym.Smacznegoooo! Paluszki formować cieńsze niż nasze palce bo ciasto rośnie