Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie, bardzo smakuje dzieciom
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Z jajek, mąki, proszku do pieczenia i 4 łyżek cukru zrobić biszkopt.
Przygotować 2 galaretki, ale z porcją wody na jedną czyli 0,5 l , schłodzić aż będą tężeć
Schłodzone kremówki ubijać mikserem aż zaczną gęstnieć. Dalej ubijając dodać tężejącą galaretkę po łyżce. Na koniec dodać rozgniecione truskawki.
Na upieczony i chłodny biszkopt wylać powstałą masę i włożyć do lodówki na 1,5 h i gotowe. Galaretki można dodać innego koloru choć te smakują super