Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piaskowiec na maślance z gruszkami"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10358
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423314
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10358
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423314
Składniki
Gruszki umyj, wytrzyj. Potem owoce obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ gruszek pokrój w drobniutką kosteczkę. Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj do niej jajka, a potem skórkę z cytryny.
Następnie na przemian porcjami dodawaj maślankę oraz obie mąki wymieszane wcześniej z proszkiem do pieczenia.
Ciasto ucieraj jeszcze kilka minut mikserem. Kiedy wszystkie dobrze się połączą, dodaj kawałeczki gruszek i wymieszaj całość łyżką.
Dużą podłużną foremkę do keksów posmaruj tłuszczem. Spód oraz brzegi oprósz tartą bułką. Przygotowaną formę napełnij ciastem. Wierzch wyrównaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez godzinę.
Gotowe ciasto lekko przestudź w foremce. Potem przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Zimne ciasto oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj