Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowy torcik z ajerkoniakiem"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Składniki
Margarynę stop, wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami domieszaj do masy jajecznej. Cienkim strumieniem dolej stopioną margarynę i ajerkoniak. Wymieszaj.
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st. Wystudź, rozetnij na 2 placki. Twarożek wymieszaj z 1/2 owoców. Placki przełóż kremem. Wierzch oblej stopioną polewą czekoladową. Torcik udekoruj pozostałymi owocami.Źródło: Tina