Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowy torcik z ajerkoniakiem"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 473
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 983
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2710
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 473
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 983
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2710
Składniki
Margarynę stop, wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami domieszaj do masy jajecznej. Cienkim strumieniem dolej stopioną margarynę i ajerkoniak. Wymieszaj.
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st. Wystudź, rozetnij na 2 placki. Twarożek wymieszaj z 1/2 owoców. Placki przełóż kremem. Wierzch oblej stopioną polewą czekoladową. Torcik udekoruj pozostałymi owocami.Źródło: Tina