Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowy torcik z ajerkoniakiem"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 659
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 659
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Składniki
Margarynę stop, wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami domieszaj do masy jajecznej. Cienkim strumieniem dolej stopioną margarynę i ajerkoniak. Wymieszaj.
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st. Wystudź, rozetnij na 2 placki. Twarożek wymieszaj z 1/2 owoców. Placki przełóż kremem. Wierzch oblej stopioną polewą czekoladową. Torcik udekoruj pozostałymi owocami.Źródło: Tina