Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowy torcik z ajerkoniakiem"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 681
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12438
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 681
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12438
Składniki
Margarynę stop, wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami domieszaj do masy jajecznej. Cienkim strumieniem dolej stopioną margarynę i ajerkoniak. Wymieszaj.
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st. Wystudź, rozetnij na 2 placki. Twarożek wymieszaj z 1/2 owoców. Placki przełóż kremem. Wierzch oblej stopioną polewą czekoladową. Torcik udekoruj pozostałymi owocami.Źródło: Tina