Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 131
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 131
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Jaja,dżem,olej,cukier zmiksować. W osobnej misce wymieszać łyżką mąkę, kakao,sodę i przyprawę do pierników. Do miksowanej masy dodawać na zmianę suche produkty oraz mleko, cały czas miksujemy do wyczerpania składników. Na koniec wsypujemy bakalie, lekko mieszamy i gotowe. Pieczemy 60 min w temperaturze 200 stopni. Najlepsza jest foremka keksowa. Po upieczeniu możemy trochę pokombinować np. kroimy piernik wzdłuż na trzy części i przekładamy powidłami i kremem (najlepszy jest cytrynowy), jak nie mamy czsu wystarczy go polać polewą czekoladową lub posypać cukerm pudrem.