Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3460
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3460
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2392
Składniki
Jaja,dżem,olej,cukier zmiksować. W osobnej misce wymieszać łyżką mąkę, kakao,sodę i przyprawę do pierników. Do miksowanej masy dodawać na zmianę suche produkty oraz mleko, cały czas miksujemy do wyczerpania składników. Na koniec wsypujemy bakalie, lekko mieszamy i gotowe. Pieczemy 60 min w temperaturze 200 stopni. Najlepsza jest foremka keksowa. Po upieczeniu możemy trochę pokombinować np. kroimy piernik wzdłuż na trzy części i przekładamy powidłami i kremem (najlepszy jest cytrynowy), jak nie mamy czsu wystarczy go polać polewą czekoladową lub posypać cukerm pudrem.