Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1199
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 228
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4305
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1199
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 228
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4305
Składniki
Jaja,dżem,olej,cukier zmiksować. W osobnej misce wymieszać łyżką mąkę, kakao,sodę i przyprawę do pierników. Do miksowanej masy dodawać na zmianę suche produkty oraz mleko, cały czas miksujemy do wyczerpania składników. Na koniec wsypujemy bakalie, lekko mieszamy i gotowe. Pieczemy 60 min w temperaturze 200 stopni. Najlepsza jest foremka keksowa. Po upieczeniu możemy trochę pokombinować np. kroimy piernik wzdłuż na trzy części i przekładamy powidłami i kremem (najlepszy jest cytrynowy), jak nie mamy czsu wystarczy go polać polewą czekoladową lub posypać cukerm pudrem.