Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i jedyny na Boze Narodzenie :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7895
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3131
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7895
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3131
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Obie maki przesiac. Cukier, miod i przyprawy zrumienic i gorace wlac do maki. Dodac oliwe, kakao rozpuszczone w 150 ml mleka i skorke pomaranczowa. Wyrobic gladkie ciasto. Gdy ciasto ostygnie dodajemy amoniak rozpuszczony w reszcie mleka i jajka.Blaszke smarujemyu maslem i wysypujemy bulka tarta. Pieczemy 50 minut w 180C. Piernik wystudzic i przekroic na blaty. Kazdy z nich posmarowac dzemem morelowym i ulozyc jeden na drugim. Na parze roztapiamy biala czekolade z odrobina wody i masla, polewamy piernik i posypujemy cukrem cynamonowym.