Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i jedyny na Boze Narodzenie :)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 422
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 422
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Obie maki przesiac. Cukier, miod i przyprawy zrumienic i gorace wlac do maki. Dodac oliwe, kakao rozpuszczone w 150 ml mleka i skorke pomaranczowa. Wyrobic gladkie ciasto. Gdy ciasto ostygnie dodajemy amoniak rozpuszczony w reszcie mleka i jajka.Blaszke smarujemyu maslem i wysypujemy bulka tarta. Pieczemy 50 minut w 180C. Piernik wystudzic i przekroic na blaty. Kazdy z nich posmarowac dzemem morelowym i ulozyc jeden na drugim. Na parze roztapiamy biala czekolade z odrobina wody i masla, polewamy piernik i posypujemy cukrem cynamonowym.