Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu piernik z dodatkiem czerwonego wina Idealnym na świąteczny stół .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4555
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4555
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę podgrzewamy i mieszamy do połączenia. Zostawiamy do ostygnięcia.
Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olejek i wino . Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do keksówki o wymiarach 15 x 30 pieczemy około 35 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę pokrusz dodaj śmietanę i podgrzej do rozpuszczenia. Piernik polej polewą i posyp ozdobnymi cukierkami.