Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu piernik z dodatkiem czerwonego wina Idealnym na świąteczny stół .
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę podgrzewamy i mieszamy do połączenia. Zostawiamy do ostygnięcia.
Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olejek i wino . Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do keksówki o wymiarach 15 x 30 pieczemy około 35 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę pokrusz dodaj śmietanę i podgrzej do rozpuszczenia. Piernik polej polewą i posyp ozdobnymi cukierkami.