Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek drożdżowy z czereśniami"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 801
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12649
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 801
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12649
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.
Kruszonka: zagnieć, schłodź. Drożdże utrzyj z łyżką cukru i ciepłego mleka. Odstaw. Żółtka utrzyj z resztą cukru i solą. Rozczyn, mąkę, żółtka i resztę ciepłego mleka wyrób. Wlej stopione, ostudzone masło, wymieszaj.
Gdy ciasto wyrośnie, rozłóż na blaszce (25 na 40 cm). Ułóż czereśnie, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie