Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek drożdżowy z czereśniami"
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 79
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2620
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1519
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 79
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2620
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1519
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.
Kruszonka: zagnieć, schłodź. Drożdże utrzyj z łyżką cukru i ciepłego mleka. Odstaw. Żółtka utrzyj z resztą cukru i solą. Rozczyn, mąkę, żółtka i resztę ciepłego mleka wyrób. Wlej stopione, ostudzone masło, wymieszaj.
Gdy ciasto wyrośnie, rozłóż na blaszce (25 na 40 cm). Ułóż czereśnie, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie