Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek drożdżowy z czereśniami"
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 100
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 100
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.
Kruszonka: zagnieć, schłodź. Drożdże utrzyj z łyżką cukru i ciepłego mleka. Odstaw. Żółtka utrzyj z resztą cukru i solą. Rozczyn, mąkę, żółtka i resztę ciepłego mleka wyrób. Wlej stopione, ostudzone masło, wymieszaj.
Gdy ciasto wyrośnie, rozłóż na blaszce (25 na 40 cm). Ułóż czereśnie, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie