Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek drożdżowy z czereśniami"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.
Kruszonka: zagnieć, schłodź. Drożdże utrzyj z łyżką cukru i ciepłego mleka. Odstaw. Żółtka utrzyj z resztą cukru i solą. Rozczyn, mąkę, żółtka i resztę ciepłego mleka wyrób. Wlej stopione, ostudzone masło, wymieszaj.
Gdy ciasto wyrośnie, rozłóż na blaszce (25 na 40 cm). Ułóż czereśnie, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie