Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2367
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 685
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8777
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2367
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 685
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8777
Składniki
Ciasto: białka oddzielić od żółtek, margarynę posiekać z mąką, żółtkami, cukrem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i cukrem waniliowym, zagnieść ciasto. Ok. 1/5 ciasta odłożyć do zamrażalnika, a resztę przełożyć na blachę.
Owoce obrać i pokroić w ósemki i lekko obgotować w niewielkiej ilości wody. Osączyć i ułożyć na cieście.
Krem: białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Ugotować budyń i połączyć z pianą. Całość wyłożyć na owoce. Ciasto z zamrażalnika rozkruszyć na pianie. Piec około 50 minut w temp. 200 st.