Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1747
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1817
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1747
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1817
Składniki
Ciasto: białka oddzielić od żółtek, margarynę posiekać z mąką, żółtkami, cukrem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i cukrem waniliowym, zagnieść ciasto. Ok. 1/5 ciasta odłożyć do zamrażalnika, a resztę przełożyć na blachę.
Owoce obrać i pokroić w ósemki i lekko obgotować w niewielkiej ilości wody. Osączyć i ułożyć na cieście.
Krem: białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Ugotować budyń i połączyć z pianą. Całość wyłożyć na owoce. Ciasto z zamrażalnika rozkruszyć na pianie. Piec około 50 minut w temp. 200 st.