Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119084
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8853
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3204
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2887
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119084
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8853
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3204
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2887
Składniki
Ciasto: białka oddzielić od żółtek, margarynę posiekać z mąką, żółtkami, cukrem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i cukrem waniliowym, zagnieść ciasto. Ok. 1/5 ciasta odłożyć do zamrażalnika, a resztę przełożyć na blachę.
Owoce obrać i pokroić w ósemki i lekko obgotować w niewielkiej ilości wody. Osączyć i ułożyć na cieście.
Krem: białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Ugotować budyń i połączyć z pianą. Całość wyłożyć na owoce. Ciasto z zamrażalnika rozkruszyć na pianie. Piec około 50 minut w temp. 200 st.