Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 888
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3274
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 888
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3274
Składniki
Ciasto: białka oddzielić od żółtek, margarynę posiekać z mąką, żółtkami, cukrem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i cukrem waniliowym, zagnieść ciasto. Ok. 1/5 ciasta odłożyć do zamrażalnika, a resztę przełożyć na blachę.
Owoce obrać i pokroić w ósemki i lekko obgotować w niewielkiej ilości wody. Osączyć i ułożyć na cieście.
Krem: białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Ugotować budyń i połączyć z pianą. Całość wyłożyć na owoce. Ciasto z zamrażalnika rozkruszyć na pianie. Piec około 50 minut w temp. 200 st.