Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie,można je robić z wszystkimi owocami
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1436
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1594
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1436
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1594
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Składniki
Do miski wsypać 2szkl. krupczatki i wymieszać ją ze szkl.cukru.
W rondelku zagotować szkl. mleka z połową kostki masła,a następnie zaparzyć mąkę i dokładnie wymieszać za pomocą "kopytki".
Zaparzoną makę odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Do zimnej mąkidodać jajka,proszek do pieczenia oraz cukier wanil. i wszystko wyrobić na jednolitą masę.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę,a na wierzch wyłożyć owoce.
Z pozostałego masła mąki oraz cukru przygotować kruszonkę i wyłożyć na owoce. SMACZNEGO! 7Piec 50minut ,175 stopni w nagrzanym piekarniku