Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie,można je robić z wszystkimi owocami
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Do miski wsypać 2szkl. krupczatki i wymieszać ją ze szkl.cukru.
W rondelku zagotować szkl. mleka z połową kostki masła,a następnie zaparzyć mąkę i dokładnie wymieszać za pomocą "kopytki".
Zaparzoną makę odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Do zimnej mąkidodać jajka,proszek do pieczenia oraz cukier wanil. i wszystko wyrobić na jednolitą masę.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę,a na wierzch wyłożyć owoce.
Z pozostałego masła mąki oraz cukru przygotować kruszonkę i wyłożyć na owoce. SMACZNEGO! 7Piec 50minut ,175 stopni w nagrzanym piekarniku