Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rabarbarem i kruszonką"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1545
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 557
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1441
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1545
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 557
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1441
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypuj powoli mąkę i dodawaj śmietanę. Wsyp jeszcze proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotuj rabarbar. Opłucz go, zdejmij skórkę i pokrój na małe kawałki. Przełóż rabarbar do miski i wymieszaj z cukrem waniliowym.
Ciasto rozsmaruj w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C na około 15 minut.
Z podanych składników zagnieć kruszonkę. Placek wyjmij z piekarnika, posyp kruszonką i dopiecz jeszcze około 30 minut.
Gotowe ciasto przestudź. Posyp cukrem pudrem lub polej lukrem. Przed podaniem pokrój na porcje.
Aby nieco osłodzić i wzbogacić kwaskowaty smak rabarbaru, na wierzchu ciasta ułóż dodatkowo połówki truskawek.Źródło: Na żywo