Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rabarbarem i kruszonką"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypuj powoli mąkę i dodawaj śmietanę. Wsyp jeszcze proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotuj rabarbar. Opłucz go, zdejmij skórkę i pokrój na małe kawałki. Przełóż rabarbar do miski i wymieszaj z cukrem waniliowym.
Ciasto rozsmaruj w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C na około 15 minut.
Z podanych składników zagnieć kruszonkę. Placek wyjmij z piekarnika, posyp kruszonką i dopiecz jeszcze około 30 minut.
Gotowe ciasto przestudź. Posyp cukrem pudrem lub polej lukrem. Przed podaniem pokrój na porcje.
Aby nieco osłodzić i wzbogacić kwaskowaty smak rabarbaru, na wierzchu ciasta ułóż dodatkowo połówki truskawek.Źródło: Na żywo