Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rabarbarem i kruszonką"
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1404
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 310
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5907
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2108
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 267
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1404
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 310
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5907
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2108
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 267
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypuj powoli mąkę i dodawaj śmietanę. Wsyp jeszcze proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotuj rabarbar. Opłucz go, zdejmij skórkę i pokrój na małe kawałki. Przełóż rabarbar do miski i wymieszaj z cukrem waniliowym.
Ciasto rozsmaruj w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C na około 15 minut.
Z podanych składników zagnieć kruszonkę. Placek wyjmij z piekarnika, posyp kruszonką i dopiecz jeszcze około 30 minut.
Gotowe ciasto przestudź. Posyp cukrem pudrem lub polej lukrem. Przed podaniem pokrój na porcje.
Aby nieco osłodzić i wzbogacić kwaskowaty smak rabarbaru, na wierzchu ciasta ułóż dodatkowo połówki truskawek.Źródło: Na żywo