Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rabarbarem i kruszonką"
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21589
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 289
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21589
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 289
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypuj powoli mąkę i dodawaj śmietanę. Wsyp jeszcze proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotuj rabarbar. Opłucz go, zdejmij skórkę i pokrój na małe kawałki. Przełóż rabarbar do miski i wymieszaj z cukrem waniliowym.
Ciasto rozsmaruj w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C na około 15 minut.
Z podanych składników zagnieć kruszonkę. Placek wyjmij z piekarnika, posyp kruszonką i dopiecz jeszcze około 30 minut.
Gotowe ciasto przestudź. Posyp cukrem pudrem lub polej lukrem. Przed podaniem pokrój na porcje.
Aby nieco osłodzić i wzbogacić kwaskowaty smak rabarbaru, na wierzchu ciasta ułóż dodatkowo połówki truskawek.Źródło: Na żywo