Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 15
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 7
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 506
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 435
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1035
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 15
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 7
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 506
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 435
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1035
Składniki
make przesiac ,zöltka oddzielic od bialek,do maki dodac 5 zoltek,cukier ,cukier wanilinowy,proszek do pieczenia na pol twarde maslo-zagniesc na jednolita gladka mase.Mase podzielic na pol,jedna polowa jest do wylozenia dna blachy i boköw na wys ok 2 cm.druga polowa-znöw dzielimy na pöl-do jednej czesci dodajemy kakao-wkladamy obie czesci do zamrazalki na ok pöl godz.W tym czasie ubijamy bialka w wysokom naczyniu na sztywno,nastepnie powoli dodajemy kisiel lub budyn z torebki ciagle ubijajac bialka,nastepnie powoli dodajemy cukier puder. Spöd blachy wykladamy ciastem i boki do wys ok 2 cm,na to mus jablkowy,na mus wykladamy 1 czesc masy z zamrazalnika(scieramy ja na tarce o grubych oczkach),na to ubita piana,na piane druga czesc z kakalem z zamrazalnika, Pieczemy w 160 st C ok 35-40 min,po wyjeciu posypujemy jeszcze gorace cukrem pudrem. Smacznego