Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4176
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11450
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5498
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13580
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4176
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11450
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5498
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13580
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5365
Składniki
make przesiac ,zöltka oddzielic od bialek,do maki dodac 5 zoltek,cukier ,cukier wanilinowy,proszek do pieczenia na pol twarde maslo-zagniesc na jednolita gladka mase.Mase podzielic na pol,jedna polowa jest do wylozenia dna blachy i boköw na wys ok 2 cm.druga polowa-znöw dzielimy na pöl-do jednej czesci dodajemy kakao-wkladamy obie czesci do zamrazalki na ok pöl godz.W tym czasie ubijamy bialka w wysokom naczyniu na sztywno,nastepnie powoli dodajemy kisiel lub budyn z torebki ciagle ubijajac bialka,nastepnie powoli dodajemy cukier puder. Spöd blachy wykladamy ciastem i boki do wys ok 2 cm,na to mus jablkowy,na mus wykladamy 1 czesc masy z zamrazalnika(scieramy ja na tarce o grubych oczkach),na to ubita piana,na piane druga czesc z kakalem z zamrazalnika, Pieczemy w 160 st C ok 35-40 min,po wyjeciu posypujemy jeszcze gorace cukrem pudrem. Smacznego