Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe w przygotowaniu ptasie mleczko , przełożone kremem ( ja użyłam krem do tortów z Cyrkonii).
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 46
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 329
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 94
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 46
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 329
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 94
Składniki
Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Zaczynamy od dodania do białek szczypty soli oraz łyżki wody. Następnie ubijamy białka na puszystą masę. Dodajemy cukier przez chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Dodajemy żółtka , dalej miksujemy do połączenia się masy z białek. W tym samym czasie nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Zmniejszamy obroty na najniższe i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Mieszamy do połączenia się składników (nie za długo). Po włożeniu ciasta do nagrzanego piekarnika pieczemy przez 15 minut (góra dół , środkowy poziom).
W międzyczasie gdy piecze się biszkopt wstawiamy 2 galaretki rozpuszczone i czekamy do stężenia ( tylko żeby nie zgęstniała cała ). Po upieczeniu i wystygnięciu biszkopta , ubijamy 2 kremy waniliowe w 440 ml mleka ( ja używam kremu do tortów z Cyrkoni). Przekrajam biszkopt a następnie na pierwszą warstwę biszkopta nakładamy ubity krem . Przykrywam biszkoptem i na sam wierzch polewam ubitą wcześniej śmietanę 30% wymieszaną z lekko stężałą galaretką ( tzw. ptasie mleczko ).