Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysty jabłecznik „nocny”"
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 3039
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 222
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 3039
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 222
Składniki
Przepis przysłała Ewa Zychewicz z Biesiekierza
kg mąki, 10 dag drożdży, 2 szklanki cukru, 6 jajek, 2 szklanki oleju, sól, 3 szklanki mleka, 8 jabłek, 2 łyżki przyprawy do jabłecznika.
Kruszonka: 40 dag mąki, po 20 dag masła i cukru.
Cukier wsyp do miski, wkrusz drożdże. Jajka roztrzep, wlej do miski, na nie wylej mleko i olej. Składników nie mieszaj, przykryj, wstaw do lodówki na noc. Rano dodaj mąkę i szczyptę soli, dokładnie wyrób. Ciasto przelej na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blachę.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Posyp przyprawą do jabłecznika, wyłóż na cia sto.
Kruszonka: połącz, zetrzyj na ciasto. Odstaw na ok. 20 minut. Blachę wstaw do zimnego piekarnika. Piecz ok. 50 minut w temp. 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie