Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim przepisie zastąpiłam krakersy biszkoptami. Deser stał się przez to delikatniejszy. Kolejna zmiana to oparcie kremu na bazie śmietany, a nie budyniu. Czas przygotowania ciasta bardzo się skrócił. Jest to deser na niespodziewanych gości. W moim domu ta wersja rafaella okazała się sukcesem i zniknęła w jeden dzień.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8622
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4662
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8622
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4662
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Składniki
Zimną śmietanę ubijam. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Formę kwadratową wykładam folią spożywczą. Układam biszkopty. Na biszkoptach układam połowę kremu. Na kremie układam biszkopty. Na biszkoptach układam pozostały krem. Dekoruję wiórkami kokosowymi. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.