Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim przepisie zastąpiłam krakersy biszkoptami. Deser stał się przez to delikatniejszy. Kolejna zmiana to oparcie kremu na bazie śmietany, a nie budyniu. Czas przygotowania ciasta bardzo się skrócił. Jest to deser na niespodziewanych gości. W moim domu ta wersja rafaella okazała się sukcesem i zniknęła w jeden dzień.
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 957
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 957
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Składniki
Zimną śmietanę ubijam. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Formę kwadratową wykładam folią spożywczą. Układam biszkopty. Na biszkoptach układam połowę kremu. Na kremie układam biszkopty. Na biszkoptach układam pozostały krem. Dekoruję wiórkami kokosowymi. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.