Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakuje jak u mamy:>robiłam te ciasto duzo razy,jest naprawde smaczne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
przygotowanie ciasta-bialka ubic z cukrem,+zoltka,make z proszkiem do pieczenia..na koniec ocet.po upieczeniu przekroic placek na pół (ja rozdzielam ciasto na dwie części i piekę oddzielnie dwa placki) masa budyniowa--budynie czekoladowe ugotować z 3 łyz. cukru w 600g mleka...po ostudzeniu utrzec z 1/2 koską masla masa rodzynkowa--rodzynki namaczamy w wódce na noc..następnego dnia odsączyć rodzynki,a alkoholem nasączyć biszkopty(ja dodaje do wódki troszeczkę kawy)..czekolady rozpuszczamy +1/2 kostki masla+rodzynki..na biszkopty polewac gorącym!!! 1placek posmarować dzemem z czarnej porzeczki,nastepnie posmarowac 1/2masy budyniowej,przykryć drugim plackiem wyłożyć reszte masy budyniowej,nastepnie wylozyc mase rodzynkowa-smacznego! (ciasto,rozdzielone na 2 czesci pieklam 10min!)