Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakuje jak u mamy:>robiłam te ciasto duzo razy,jest naprawde smaczne
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Składniki
przygotowanie ciasta-bialka ubic z cukrem,+zoltka,make z proszkiem do pieczenia..na koniec ocet.po upieczeniu przekroic placek na pół (ja rozdzielam ciasto na dwie części i piekę oddzielnie dwa placki) masa budyniowa--budynie czekoladowe ugotować z 3 łyz. cukru w 600g mleka...po ostudzeniu utrzec z 1/2 koską masla masa rodzynkowa--rodzynki namaczamy w wódce na noc..następnego dnia odsączyć rodzynki,a alkoholem nasączyć biszkopty(ja dodaje do wódki troszeczkę kawy)..czekolady rozpuszczamy +1/2 kostki masla+rodzynki..na biszkopty polewac gorącym!!! 1placek posmarować dzemem z czarnej porzeczki,nastepnie posmarowac 1/2masy budyniowej,przykryć drugim plackiem wyłożyć reszte masy budyniowej,nastepnie wylozyc mase rodzynkowa-smacznego! (ciasto,rozdzielone na 2 czesci pieklam 10min!)