Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada bakaliowa"
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14947
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 123
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14947
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 123
Składniki
Do twarogu dodać mleko, cukier, jajko, mąkę i proszek do pieczenia. wymieszać, by powstało gładkie ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na około 40 minut.
Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić, wrzucić do miseczki. Dodać rodzynki, płatki migdałów i daktyle pokrojone w paski. Wsypać również cynamon i pokrojony w kostkę marcepan.
Ciasto rozwałkować na stolnicy. Na placku rozsmarować bakalie. Brzegi ciasta posmarować białkiem. Ciasto zwinąć w roladę, następnie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175oC. Po wyjęciu ostudzić.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium