Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada jagodowa"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10546
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 336
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 150
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4223
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10546
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 336
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 150
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4223
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj żółtka roztrzepane widelcem. Wsyp przesianą mąkę, całość wymieszaj.
Ciasto przelej na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz ok.15 minut w temp. 180 st.C. Wyjmij biszkopt, usuń pergamin i zawiń roladę w lnianą ściereczkę.
Galaretkę rozpuść w 1/3 szkl. wody i wstaw do lodówki. Ubij 3/4 śmietany, pod koniec dodaj cukier waniliowy i puder oraz tężejącą galaretkę.
Rozwiń biszkopt, posmaruj podgrzanym dżemem, dodaj jagody i zawiń. Ubij resztę śmietany i posmaruj z wierzchu roladę. Czas przygotowania: 50 minut 340 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień