Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada jagodowa"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 230
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 124
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 247
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2214
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 118
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 230
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 124
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 247
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2214
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 118
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 103
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj żółtka roztrzepane widelcem. Wsyp przesianą mąkę, całość wymieszaj.
Ciasto przelej na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz ok.15 minut w temp. 180 st.C. Wyjmij biszkopt, usuń pergamin i zawiń roladę w lnianą ściereczkę.
Galaretkę rozpuść w 1/3 szkl. wody i wstaw do lodówki. Ubij 3/4 śmietany, pod koniec dodaj cukier waniliowy i puder oraz tężejącą galaretkę.
Rozwiń biszkopt, posmaruj podgrzanym dżemem, dodaj jagody i zawiń. Ubij resztę śmietany i posmaruj z wierzchu roladę. Czas przygotowania: 50 minut 340 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień