Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne na zimowe wieczory
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 25
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 73
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 57
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 4853
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 25
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 73
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 57
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 4853
Składniki
ciasto rozwałkować dosyć cienko i pokroić w kwadraty o boku 10 cm, obrac jabłka, usunąć gniazda nasienne pokroić w ósemki i wrzuić do miski. Rum wymieszać z 1/2 szklanki wody dodać cukier waniliowy i brązowy oraz cynamon, zalać tym jabłka i wstawić na ok 1/2 godz. do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Na blachę piekarnika położyć papier do pieczenia. Układac po jednej cząstce jabłka na każdym kwadracie dokładnie sklejać brzegi i tylko na wierzchu trójkącika robimy dziurke wykałaczką. Ułozone na blasze rożki smarujemy żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i do ieca na ok 15-20 min. Powinny nabrać złotego koloru. Można je podawac na ciepło lub dopiero po sotudzeniu ja osobiście wolę cieplutkie.