Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne na zimowe wieczory
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118508
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8552
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2350
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118508
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8552
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2350
Składniki
ciasto rozwałkować dosyć cienko i pokroić w kwadraty o boku 10 cm, obrac jabłka, usunąć gniazda nasienne pokroić w ósemki i wrzuić do miski. Rum wymieszać z 1/2 szklanki wody dodać cukier waniliowy i brązowy oraz cynamon, zalać tym jabłka i wstawić na ok 1/2 godz. do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Na blachę piekarnika położyć papier do pieczenia. Układac po jednej cząstce jabłka na każdym kwadracie dokładnie sklejać brzegi i tylko na wierzchu trójkącika robimy dziurke wykałaczką. Ułozone na blasze rożki smarujemy żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i do ieca na ok 15-20 min. Powinny nabrać złotego koloru. Można je podawac na ciepło lub dopiero po sotudzeniu ja osobiście wolę cieplutkie.