Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki drożdżowe z kremem maślanym"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2004
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 63
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2004
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 63
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Ciasto: drożdże rozetrzyj z odrobiną mąki. Zimne masło i mąkę posiekaj, dodaj drożdże, śmietanę i żółtka, posiekaj, zagnieć. Podziel na kilka części. Każdą rozwałkowuj na cienki placek, pokrój na paski.
Foremki do rurek natłuść, owiń paski ciasta, zaczynając od cieńszego końca. Posmaruj odrobiną mleka i obtocz w cukrze. Piecz ok. 15 min w 180°C. Jeszcze gorące zdejmij z rurek. Ostudź.
Krem: masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając żółtka. Krem przełóż do szprycy, napełnij rurki. Schłodź. Najlepsze są po 1-2 dniach.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna,</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie