Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki drożdżowe z kremem maślanym"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 843
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22910
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15324
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 843
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22910
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15324
Składniki
Ciasto: drożdże rozetrzyj z odrobiną mąki. Zimne masło i mąkę posiekaj, dodaj drożdże, śmietanę i żółtka, posiekaj, zagnieć. Podziel na kilka części. Każdą rozwałkowuj na cienki placek, pokrój na paski.
Foremki do rurek natłuść, owiń paski ciasta, zaczynając od cieńszego końca. Posmaruj odrobiną mleka i obtocz w cukrze. Piecz ok. 15 min w 180°C. Jeszcze gorące zdejmij z rurek. Ostudź.
Krem: masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając żółtka. Krem przełóż do szprycy, napełnij rurki. Schłodź. Najlepsze są po 1-2 dniach.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna,</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie