Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serca budyniowe"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24967
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24967
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasteczka te można przygotować oczywiście w różnych kształtach. Często robię po prostu koła. Używam też różnych kolorów galaretek (zielony, pomarańczowy). W każdym wydaniu smakują pysznie, są kruchutkie i pachnące.
Mąkę przesiej. Dodaj masło, posiekaj. Dodaj cukier i żółtka, wyrób ciasto. Rozwałkuj, foremkami wytnij serduszka (parami – pełne serce i serce z wyciętym małym sercem w środku). Ciasteczka piecz 10-15 min w 180°C. Ostudź.
W połowie mleka roztrzep budyń, mąkę, żółtka i cukier waniliowy. Drugą połowę mleka zagotuj z cukrem. Wlej przygotowaną mieszankę, ugotuj budyń. Ostudź, Masło utrzyj, dodając porcjami budyń.
Gotowe serca przełóż masą budyniową. Galaretkę rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody, ostudź. Środki ciastek zalej tężejącą galaretką.
<strong>Czas przygotowania 40 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 1,20 zł.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie