Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na nie za słodki i nie za suchy sernik :)
Mikser z łopatkami dwie miski płaska łopatka tortownica minimum 24 cm
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 767
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1045
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3999
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 767
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1045
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3999
Składniki
Przed rozpoczęciem ważne jest żeby składniki osiągnęły temperaturę pokojową. Można kilka godzin przed zaczęciem wyjąć jajka, twaróg, masło itd Piekarnik nagrzewamy na 170°C Ubijamy miękkie masło na puszysto a następnie dodajemy po jedynym żółtku i po jednej łyżce cukru pudru na przemian, ubijając dokładnie wszystkie składniki.
Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy zmielony ser, łączymy wszystko w całość. Następnie dodajemy następująco: cukier waniliowy, śmietankę oraz budyń, cały czas wszystko mieszając do dokładnego połączenia wszystkich składników.
W osobnej misce ubijamy pozostałe białka na sztywną pianę. Gdy już to osiągniemy dodajemy ubite białka do reszty naszej masy i delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką.
Tortownicę smarujemy masełkiem i sypiemy na nią bułkę tartą. Masę serową wlewamy do tortownicy, i płaską łopatką rozprowadzamy równomiernie. Wstawiamy je do nagrzanego piekarnika na 60 minut. Należy pamiętać, że podczas pieczenia nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika aby ciasto nam nie opadło. Gdy już minie czas pieczenia zostawiamy na godzinę ciasto w wyłączonym piekarniku a następnie uchylamy drzwiczki na pół godziny i ostatecznie mozemy wyjąc nasze ciasto. Na końcu można górę sernika posypać cukrem pudrem, bądź innymi dodatkami na które mamy ochotę Ostatecznie serniczek po ostudzeniu trzymamy w lodówce.