Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na nie za słodki i nie za suchy sernik :)
Mikser z łopatkami dwie miski płaska łopatka tortownica minimum 24 cm
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 216
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 92
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 216
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 92
Składniki
Przed rozpoczęciem ważne jest żeby składniki osiągnęły temperaturę pokojową. Można kilka godzin przed zaczęciem wyjąć jajka, twaróg, masło itd Piekarnik nagrzewamy na 170°C Ubijamy miękkie masło na puszysto a następnie dodajemy po jedynym żółtku i po jednej łyżce cukru pudru na przemian, ubijając dokładnie wszystkie składniki.
Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy zmielony ser, łączymy wszystko w całość. Następnie dodajemy następująco: cukier waniliowy, śmietankę oraz budyń, cały czas wszystko mieszając do dokładnego połączenia wszystkich składników.
W osobnej misce ubijamy pozostałe białka na sztywną pianę. Gdy już to osiągniemy dodajemy ubite białka do reszty naszej masy i delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką.
Tortownicę smarujemy masełkiem i sypiemy na nią bułkę tartą. Masę serową wlewamy do tortownicy, i płaską łopatką rozprowadzamy równomiernie. Wstawiamy je do nagrzanego piekarnika na 60 minut. Należy pamiętać, że podczas pieczenia nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika aby ciasto nam nie opadło. Gdy już minie czas pieczenia zostawiamy na godzinę ciasto w wyłączonym piekarniku a następnie uchylamy drzwiczki na pół godziny i ostatecznie mozemy wyjąc nasze ciasto. Na końcu można górę sernika posypać cukrem pudrem, bądź innymi dodatkami na które mamy ochotę Ostatecznie serniczek po ostudzeniu trzymamy w lodówce.