Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniczek migdałowy z brzoskwiniami"
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1399
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2100
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 307
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 261
Gulasz wieprzowy ugotowany z mięsa wieprzowego z warzywami, podany z ziemniak...
Odsłon: 147
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1399
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2100
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 307
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 261
Gulasz wieprzowy ugotowany z mięsa wieprzowego z warzywami, podany z ziemniak...
Odsłon: 147
Składniki
Ciastka migdałowe i biszkopty pokrusz. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Blachę posmaruj olejem. Spód wylep przygotowaną masą. Schłodź. Brzoskwinie umyj, sparz, obierz. Następnie przekrój, wyjmj pestki, miąższ potnij na cząstki.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. Mascarpone wymieszaj z twarogiem i z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając.
Wymieszaj z likierem i masą serową. Połowę masy rozsmaruj na spodzie z ciastek. Wyłóż cząstki brzoskwiń i przykryj je resztą masy. Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Sernik udekoruj np. brzoskwiniami, ciasteczkami migdałowymi oraz miętą.Źródło: Naj