Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniczek migdałowy z brzoskwiniami"
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 43
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 32908
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 361
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 43
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 32908
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 361
Składniki
Ciastka migdałowe i biszkopty pokrusz. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Blachę posmaruj olejem. Spód wylep przygotowaną masą. Schłodź. Brzoskwinie umyj, sparz, obierz. Następnie przekrój, wyjmj pestki, miąższ potnij na cząstki.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. Mascarpone wymieszaj z twarogiem i z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając.
Wymieszaj z likierem i masą serową. Połowę masy rozsmaruj na spodzie z ciastek. Wyłóż cząstki brzoskwiń i przykryj je resztą masy. Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Sernik udekoruj np. brzoskwiniami, ciasteczkami migdałowymi oraz miętą.Źródło: Naj