Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serniczek waniliowy z galaretką"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1391
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1333
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1391
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1333
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Dodaj obie mąki oraz proszek. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Biszkopt piecz ok. 25 minut w temp. 180 st.
Żelatynę namocz. Galaretkę rozpuść wg przepisu, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Truskawki umyj, oczyść, potnij na kawałeczki.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Wymieszaj z serkami i bitą śmietaną. Krem rozsmaruj na biszkopcie. Kiedy zacznie tężeć, ułóż na nim truskawki. Zalej je galaretką. Schłodź.Źródło: Tina