Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik cytrynowy z limonką"
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14256
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19397
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14256
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19397
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj masło i cukier. Posiekaj masło razem z mąką. Dołóż kakao, żółtko, sól i proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto.
Rozwałkuj je i wyłóż nim dół i boki tortownicy. Pamiętaj, by ponakłuwać ciasto widelcem. Piecz je 10 minut w temperaturze ok. 200o C.
Oddziel białka od żółtek. Żółt- ka utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj twaróg, masło oraz skórkę otartą z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na pianę. Do masy dodaj mąkę i pianę ubitą z białek. Całość delikatnie wymieszaj. Masę wyłóż na ciasto i piecz godzinę w temperaturze 180o C.
Limonkę sparz i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na cieście. Możesz też przekładać je listkami mięty.
Przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją. Gdy stężeje, wylej na ciasto i ostudź. Czas przygotowania: 90 minut.
Cena porcji: ok. 5 zł. Kalorie: porcja: 230 kcal.Źródło: Na żywo