Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik cytrynowy z limonką"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1858
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5660
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5636
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1858
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5660
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5636
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj masło i cukier. Posiekaj masło razem z mąką. Dołóż kakao, żółtko, sól i proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto.
Rozwałkuj je i wyłóż nim dół i boki tortownicy. Pamiętaj, by ponakłuwać ciasto widelcem. Piecz je 10 minut w temperaturze ok. 200o C.
Oddziel białka od żółtek. Żółt- ka utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj twaróg, masło oraz skórkę otartą z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na pianę. Do masy dodaj mąkę i pianę ubitą z białek. Całość delikatnie wymieszaj. Masę wyłóż na ciasto i piecz godzinę w temperaturze 180o C.
Limonkę sparz i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na cieście. Możesz też przekładać je listkami mięty.
Przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją. Gdy stężeje, wylej na ciasto i ostudź. Czas przygotowania: 90 minut.
Cena porcji: ok. 5 zł. Kalorie: porcja: 230 kcal.Źródło: Na żywo