Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik malinowy z białą czekoladą"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1245
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1245
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
minut • Porcja ok. 195 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł • Przepis na 16 porcji
Ciasteczka owsiane drobno pokrusz. Ugnieć je z miękkim masłem i cukrem na jednolitą masę. Masą wylep dno tortownicy, mocno dociskając. Podpiecz około 15 min w 180°C.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do przestudzenia. Ubij kremówkę.
Twaróg zmiksuj z wystudzoną czekoladą i ekstraktem waniliowym. Delikatnie wmieszaj ubitą kremówkę. Pod koniec wymieszaj z żelatyną rozpuszczoną w minimalnej ilości wody.
Na wystudzony spód wyłóż połowę masy serowej i rozłóż na niej warstwę malin. Przykryj pozostałą masą serową i włóż do lodówki do stężenia.
2 łyżki malin rozgnieć i rozgotuj z łyżką cukru żelującego. Polej tym brzegi schłodzonego sernika. Górę udekoruj świeżymi malinami.Źródło: Kobieta i życie