Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik migdałowy z tropikalną nutą"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2706
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 240
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2706
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 240
Składniki
Przepis przysłała Renata Kawa z Krakowa
Masło stop, ostudź. Biszkopty rozdrobnij, dodaj czekoladę, esencję, cukier i masło. Połącz. Wyłóż tortownicę. Piecz 10 min w 150°C.
Masa: czekoladę stop, ostudź. Twaróg zmiksuj, dodając cukier, jajka i czekoladę. Dodaj resztę składników (na koniec mąkę). Masę rozsmaruj na cieście, piecz godzinę i 10 min w 160-170°C.
Wierzch: czekolady stop, połącz z kremów ką. Polej sernik. Ozdób osączonymi owocami i płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie