Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik migdałowy z tropikalną nutą"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Przepis przysłała Renata Kawa z Krakowa
Masło stop, ostudź. Biszkopty rozdrobnij, dodaj czekoladę, esencję, cukier i masło. Połącz. Wyłóż tortownicę. Piecz 10 min w 150°C.
Masa: czekoladę stop, ostudź. Twaróg zmiksuj, dodając cukier, jajka i czekoladę. Dodaj resztę składników (na koniec mąkę). Masę rozsmaruj na cieście, piecz godzinę i 10 min w 160-170°C.
Wierzch: czekolady stop, połącz z kremów ką. Polej sernik. Ozdób osączonymi owocami i płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie