Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla leniwych.Ciasto smaczne ładnie wyrośnięte i można wrzucić do niego wszystko na co na się tylko ma ochotę!!! POLECAM
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
CIASTO: Wyrabiamy recznie , oddzielić żoltka od bialek ,miękkie masło wymieszac z maką proszkiem do pieczenia(jedna łyżeczka) , żoldkami i 0,5szklanki cukru. Wyrobic na jednolitą masę i wlożyc do zamrażalnika na jakies 15-20 minut(czas do wyrobiemia masy serowej) MASA SEROWA: Do białek dodac cukier i cukier waniliowy ubic na sztywno Do sera wsypac 2opakowania budyniu i proszkiem do pieczenia wymieszak dokladnie Nastepnie przelozyć ubite bialko do sera i delikatnie ale dokladnie wymieszać lyżką na wczesniej wysmarowaną i posypana bulką tarta blache rozlozyć 3/4ciasta i nalorzyc nanie mase serową na wierzch masy ulożyc brzoskwinie( wdlug upodobań) zreszty ciasta na wierzch zrobić piękny kruszon i wstawić do wcześniej nagrzanego 180 stopni piekarnika piec 60minut , jak czas minie wylaczyc piekarnik i nie wyciagac ciasta aż piekarnik nie wystygnie .to tylke SMACZNEGO