Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest przebojem rodzinnych uroczystości.
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 530
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1453
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 735
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1373
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 530
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1453
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 735
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1373
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 337
Składniki
Galaretki przygotować biorąc po 100 ml wody mniej niż w przepisie, ostudzić. Jogurt zmiksować z serkiem waniliowym, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, sokiem i skórką z cytryny. Wymieszać z żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami, skropić je likierem, zalać tężejącą galaretką agrestową, schłodzić. Wylać masę jogurtową, zastudzić. Na wierzchu ułożyć owoce i polać je tężejącą galaretką truskawkową. Sernik schłodzić. Posypać wiórkami czekolady.