Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 948
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5527
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17850
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 948
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5527
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17850
Składniki
Żelatynę rozpuszczam z cukrem w ½ szklanki wrzątku i odstawiam do wystudzenia. Kiedy masa żelatynowa wystygnie, ale jeszcze nie zacznie tężeć, ubijam na sztywno śmietanę za pomocą miksera. Do ubitej śmietany dodaje jogurt lub serek oraz masę żelatynową i delikatnie mieszam całość łyżką. Na dnie tortownicy wyłożonej szczelnie papierem do pieczenia dobrej jakości lub folią aluminiową układam ściśle biszkopty. Na biszkopty wlewamy masę jogurtową i odstawiam całość do lodówki, na ok. 2 godziny, do stężenia. Po odczekaniu 1 godziny galaretkę rozpuszczam we wrzątku i odstawiam do wystudzenia. Na wierzchu całkowicie stężałego sernika, od którego brzegów nie została oderwana folia lub papier, układam dekoracyjnie truskawki i zalewam wystudzoną (to bardzo ważne, nie może być gorąca, ani nawet ciepła! może za to być nawet lekko stężała) galaretką. Odstawiam do lodówki.