Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik wiśniowy ze śmietanką"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25138
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25138
Składniki
ok. 110 minut • Porcja ok. 360 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na ok. 16 porcji
Herbatniki włóż do woreczka foliowego i rozkrusz drobno wałkiem. Ugnieć z miękkim masłem, cukrem i cynamonem. Dno i boki wysmarowanej masłem tortownicy wylep herbatnikową masą, mocno dociskając. Piecz w 160°C około 10 minut.
Wiśnie wydryluj i około 10 minut gotuj je z cukrem żelującym. Następnie zmiksuj i odstaw do przestudzenia.
Oba twarogi zmiksuj z cukrem, proszkiem budyniowym, jajkami i cukrem waniliowym. Dodaj 20 dag kwaśnej śmietany
Połowę masy serowej rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Na wierzch wyłóż połowę przecieru wiśniowego. Przykryj resztą masy serowej. Piecz w 160°C około godziny.
Ciasto wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia posmaruj wierzch pozostałą śmietaną, zrób fale widelcem. Na środek wyłóż resztę przecieru wiśniowego.
Wierzch udekoruj świeżymi wiśniami.Źródło: Kobieta i życie