Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z bezą"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1379
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1331
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1379
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1331
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, olejek cytrynowy i budynie, cały czas miksując. Dodaj ser, zmiksuj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie połącz.
Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż dokład nie osączone z zalewy brzoskwinie (możesz je pokroić). Piecz 50 minut w temp. 170°C.
Beza: białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę. Posmaruj ciasto. Piecz jeszcze 10 minut w tej samej temp. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania: 85 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie