Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z bezą"
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20387
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20387
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, olejek cytrynowy i budynie, cały czas miksując. Dodaj ser, zmiksuj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie połącz.
Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż dokład nie osączone z zalewy brzoskwinie (możesz je pokroić). Piecz 50 minut w temp. 170°C.
Beza: białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę. Posmaruj ciasto. Piecz jeszcze 10 minut w tej samej temp. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania: 85 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie