Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z bezą"
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1754
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 371
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1754
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 371
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, olejek cytrynowy i budynie, cały czas miksując. Dodaj ser, zmiksuj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie połącz.
Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż dokład nie osączone z zalewy brzoskwinie (możesz je pokroić). Piecz 50 minut w temp. 170°C.
Beza: białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę. Posmaruj ciasto. Piecz jeszcze 10 minut w tej samej temp. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania: 85 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie