Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z bezą"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, olejek cytrynowy i budynie, cały czas miksując. Dodaj ser, zmiksuj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie połącz.
Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż dokład nie osączone z zalewy brzoskwinie (możesz je pokroić). Piecz 50 minut w temp. 170°C.
Beza: białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę. Posmaruj ciasto. Piecz jeszcze 10 minut w tej samej temp. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania: 85 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie