Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z bezą"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 89
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1218
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15493
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 89
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1218
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15493
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, olejek cytrynowy i budynie, cały czas miksując. Dodaj ser, zmiksuj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie połącz.
Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż dokład nie osączone z zalewy brzoskwinie (możesz je pokroić). Piecz 50 minut w temp. 170°C.
Beza: białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę. Posmaruj ciasto. Piecz jeszcze 10 minut w tej samej temp. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania: 85 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie