Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z jabłkami"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 176
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 176
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
• na 16 porcji •: 75 min •Porcja: 320 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki. Żółtka utrzyj razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do utartych żółtek dodaj porcjami mielony twaróg oraz śmietanę kremówkę. Dosyp mąkę ziemniaczaną (ew. proszek budyniowy). Całość dokładnie wymieszaj.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz kaszą manną. Schłodzone białka ubij na sztywno. Pianę z białek ostrożnie połącz z masą serową. Wylej ją na przygotowaną blachę.
Jabłka obierz, pokrój na ćwiartki, wytnij środki z pestkami. Każdą cząstkę jabłka pokrój w grubsze plasterki. Kawałki jabłek skrop sokiem z cytryny i rozłóż na cieście. Lekko wciśnij je w masę serową.
Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180oC. Piecz godzinę. Po wystudzeniu ciasto możesz udekorować listkami mięty.Źródło: Naj