Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1467
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1467
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Składniki
Z mąki, szczypty soli, posiekanego zimnego masła, żółtek i cukru pudru zagniatam ciasto. Owijam folią i na dwie godziny wkładam do lodówki.
Ser miksuję z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Osobno ubijam pianę z białek i kremówkę, delikatnie łączę wszystko z masą serową.
Ciasto kruche wykładam na prostokątną blachę wyłożoną pergaminem, na ciasto przelewam ser. Piekę 90 minut w 180oC. Smaruję lukrem cytrynowym.
Przepis nadesłała Krystyna Kaczmarek.</strong>
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena sztuki około 1 zł.</strong>Źródło: Rewia