Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 11
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 282
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 45
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 189
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 11
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 282
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 45
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 189
Składniki
Z mąki, szczypty soli, posiekanego zimnego masła, żółtek i cukru pudru zagniatam ciasto. Owijam folią i na dwie godziny wkładam do lodówki.
Ser miksuję z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Osobno ubijam pianę z białek i kremówkę, delikatnie łączę wszystko z masą serową.
Ciasto kruche wykładam na prostokątną blachę wyłożoną pergaminem, na ciasto przelewam ser. Piekę 90 minut w 180oC. Smaruję lukrem cytrynowym.
Przepis nadesłała Krystyna Kaczmarek.</strong>
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena sztuki około 1 zł.</strong>Źródło: Rewia