Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 131
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 131
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Z mąki, szczypty soli, posiekanego zimnego masła, żółtek i cukru pudru zagniatam ciasto. Owijam folią i na dwie godziny wkładam do lodówki.
Ser miksuję z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Osobno ubijam pianę z białek i kremówkę, delikatnie łączę wszystko z masą serową.
Ciasto kruche wykładam na prostokątną blachę wyłożoną pergaminem, na ciasto przelewam ser. Piekę 90 minut w 180oC. Smaruję lukrem cytrynowym.
Przepis nadesłała Krystyna Kaczmarek.</strong>
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena sztuki około 1 zł.</strong>Źródło: Rewia