Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 703
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1524
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1172
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 703
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1524
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1172
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 44
Składniki
Masło pokroić, dodac mąke pszennąi szczyptę soli. Posikać nożem aż powstaną grudki.Wbić 1 jajko i zagnieść ciasto . Uformować kulę i włożyć do lodówki na 30 minut .
Schłodzone ciasto rozwałkować na placek , wylepić spąd i brzegi tortownicy wyłożonej pergaminem, piec 10 min. w temp. 180st.
Twaróg utrzeć z cukrem , dodać mąkę ziemniaczaną, śmietanę, 2 jaka oraz mleko i rodzynki , starannie wymieszać.Masą serową wylac na podpieczone ciasto i piec ok. 25min. w temp. 180 st.