Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z żurawiną"
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 29
Świąteczne smaki.
Odsłon: 64
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1306
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 29
Świąteczne smaki.
Odsłon: 64
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1306
Składniki
ok. 50 minut • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 16 porcji
Płatki wymieszaj z kakao, cukrem, grubo startą czekoladą (trochę odłóż do dekoracji) i ugnieć z miękkim masłem. Odstaw do schłodzenia. Następnie wylep masą dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180°C około 15 minut. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Kremówkę ubij.
Ser utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszaj ubitą śmietanę i połącz z wystudzoną żelatyną.
Na podpieczonym spodzie rozsmaruj warstwę konfitur (kilka łyżek zostaw do dekoracji) i posyp suszoną żurawiną.
Na wierzch wyłóż masę serową, wyrównaj powierzchnię i wstaw do lodówki do stężenia.
Udekoruj sernik pozostałą, wcześniej podgrzaną, konfiturą i listkami świeżej mięty. Brzeg obsyp tartą czekoladą.Źródło: Kobieta i życie