Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z żurawiną"
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2632
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107113
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2075
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2632
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107113
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2075
Składniki
ok. 50 minut • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 16 porcji
Płatki wymieszaj z kakao, cukrem, grubo startą czekoladą (trochę odłóż do dekoracji) i ugnieć z miękkim masłem. Odstaw do schłodzenia. Następnie wylep masą dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180°C około 15 minut. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Kremówkę ubij.
Ser utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszaj ubitą śmietanę i połącz z wystudzoną żelatyną.
Na podpieczonym spodzie rozsmaruj warstwę konfitur (kilka łyżek zostaw do dekoracji) i posyp suszoną żurawiną.
Na wierzch wyłóż masę serową, wyrównaj powierzchnię i wstaw do lodówki do stężenia.
Udekoruj sernik pozostałą, wcześniej podgrzaną, konfiturą i listkami świeżej mięty. Brzeg obsyp tartą czekoladą.Źródło: Kobieta i życie