Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
W innej wersji możesz np. zrobić spód do sernika, układając w formie, obok siebie, zwykłe herbatniki.
Twaróg utrzyj z żółtkami, stopniowo dodając cukier puder, miękkie masło i rum. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, aby spęczniała. Po chwili rozpuść w ciepłej wodzie, lekko podgrzej i przestudź.
Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, wymieszaj, aby się rozpuściła. Odstaw do lekkiego stężenia. Orzechy i migdały posiekaj na małe kawałeczki.
Przygotuj owoce. Ananasy i brzoskwinie odcedź. Mandarynki obierz i podziel na cząstki. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.
W szerokim naczyniu masę serową wymieszaj z żelatyną, bakaliami, owocami i pianą z białek.
Od razu wylej ją do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstaw do lodówki.
Po wyjęciu na wierzchu sernika poukładaj owoce i wylej na nie tężejącą galaretkę. Ciasto wstaw jeszcze na godzinę do lodówki. Czas przygotowania: 50 minutŹródło: Na żywo