Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
W innej wersji możesz np. zrobić spód do sernika, układając w formie, obok siebie, zwykłe herbatniki.
Twaróg utrzyj z żółtkami, stopniowo dodając cukier puder, miękkie masło i rum. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, aby spęczniała. Po chwili rozpuść w ciepłej wodzie, lekko podgrzej i przestudź.
Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, wymieszaj, aby się rozpuściła. Odstaw do lekkiego stężenia. Orzechy i migdały posiekaj na małe kawałeczki.
Przygotuj owoce. Ananasy i brzoskwinie odcedź. Mandarynki obierz i podziel na cząstki. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.
W szerokim naczyniu masę serową wymieszaj z żelatyną, bakaliami, owocami i pianą z białek.
Od razu wylej ją do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstaw do lodówki.
Po wyjęciu na wierzchu sernika poukładaj owoce i wylej na nie tężejącą galaretkę. Ciasto wstaw jeszcze na godzinę do lodówki. Czas przygotowania: 50 minutŹródło: Na żywo