Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyny, najwspanialszy i najpyszniejszy!!! Wizytowka kuchni austriackiej.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1927
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1620
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2566
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1927
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1620
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2566
Składniki
Make przesiac na stolnice, zrobic wglebienie i wbic jajko. Wlac 1/2 szklanki cieplej wody i sok z cytryny.Ciasto zagnies, przykryc i wlozyc do lodowki na 30 minut.
Jablka pokroic na cienkie plastry, wymieszac z innymi skaldnikami na nadzienie.
Maslo roztopic.Ciasto rozwalkowac jak najcieniej ,posmarowac polowa roztopionego masla i posypac bulka tarta. Rozsmarowac nadzienie, zwinac, formujac strudel, brzegi zawinac pod spod. Piec 40 minut w 180 stopnioach. Podawac z ubita smietana. Smacznego!