Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z serem i rodzynkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1517
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1517
Składniki
Przygotuj ciasto: masło stop, przestudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 2 łyżki stopionego masła, żółtka i ok. 1/4 szklanki ciepłej wody. Zagnieć ciasto. Przykryj je i odstaw na 20 –30 minut.
Rodzynki skrop likierem, odstaw. 10 dag masła stop. Utrzyj twaróg, cukier, jajka, żółtka i skórkę z cytryny. Domieszaj mąkę ziemniaczaną i rodzynki. Ciasto cienko rozwałkuj.
Posmaruj je stopionym masłem, posyp bułką tartą i rozsmaruj nadzienie serowe. Zwiń, przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Piecz ok. 35 min w 225 st. Strudel wystudź, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina