Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z serem i rodzynkami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 540
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 200
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 361
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5101
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 205
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 540
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 200
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 361
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5101
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 205
Składniki
Przygotuj ciasto: masło stop, przestudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 2 łyżki stopionego masła, żółtka i ok. 1/4 szklanki ciepłej wody. Zagnieć ciasto. Przykryj je i odstaw na 20 –30 minut.
Rodzynki skrop likierem, odstaw. 10 dag masła stop. Utrzyj twaróg, cukier, jajka, żółtka i skórkę z cytryny. Domieszaj mąkę ziemniaczaną i rodzynki. Ciasto cienko rozwałkuj.
Posmaruj je stopionym masłem, posyp bułką tartą i rozsmaruj nadzienie serowe. Zwiń, przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Piecz ok. 35 min w 225 st. Strudel wystudź, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina