Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z serem i rodzynkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14216
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6536
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14216
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6536
Składniki
Przygotuj ciasto: masło stop, przestudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 2 łyżki stopionego masła, żółtka i ok. 1/4 szklanki ciepłej wody. Zagnieć ciasto. Przykryj je i odstaw na 20 –30 minut.
Rodzynki skrop likierem, odstaw. 10 dag masła stop. Utrzyj twaróg, cukier, jajka, żółtka i skórkę z cytryny. Domieszaj mąkę ziemniaczaną i rodzynki. Ciasto cienko rozwałkuj.
Posmaruj je stopionym masłem, posyp bułką tartą i rozsmaruj nadzienie serowe. Zwiń, przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Piecz ok. 35 min w 225 st. Strudel wystudź, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina