Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka królewska"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3669
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3669
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Składniki
Białka z solą ubij na sztywno, następnie dodaj cukier, potem żółtka, a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaną masę wlej do tortownicy o średnicy 24-26 cm. Piecz ciasto 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Jabłka obierz ze skóry, wykrój gniazda nasienne i pokrój w plastry. Zalej je odrobiną wrzątku i zasyp cukrem oraz cynamonem. Część owoców zmiksuj na mus, a resztę zostaw w całości. Wymieszaj.
Do masy jabłkowej wlej galaretki rozpuszczone w 1,5 szklanki ciepłej wody. Odstaw w chłodne miejsce. Gęstniejące owoce wyłóż na upieczony biszkopt. Wstaw ciasto do lodówki i poczekaj do całkowitego stężenia galaretki.
Śmietankę ubij z dodatkiem soli i śmietan-fixu. Nałóż ją na ścięte jabłka. Wierzch udekoruj dowolnymi owocami. Podawaj do kawy lub herbaty.Źródło: Super TV