Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z delikatnym nadzieniem serowo-makowym"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5418
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 930
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11865
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1374
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5418
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 930
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11865
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1374
Składniki
Masło stop. Mąkę połącz z 1 żółtkiem, 1 i 1/2 łyżki stopionego masła i ok. 1/4 szkl. letniej wody. Zagnieć ciasto jak na makaron. Posmaruj cienko masłem, przykryj i odstaw na 20 minut.
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Twaróg połącz z mlekiem, makiem, cukrem, jajkiem i budyniem. Dodaj jabłka.
Ciasto rozwałkuj na cieniutki placek. Posmaruj resztą masła. Posyp tartą bułką. Wyłóż nadzienie i zwiń. Posmaruj pozostałym żółtkiem. Piecz 35 min w temp. 200°C. Posyp cukrem i makiem.Źródło: Naj