Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja jak zawsze dla leniwych
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3453
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4160
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74042
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 566
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3453
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4160
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74042
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 566
Składniki
Obieramy gruszki ze skóry i oczyszczamy z gniazd nasiennych i skrapiamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny żeby nie zciemniały. Na ptelni rozgrzewamy cukier z masłem i mlekiem, jak się wszystko rozpuści wkładamy i obtaczamy w tym gruszki cały czas podgrzewając masę. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wykładamy nim tortownicę ( spód i boki). Na ciasto układamy obkarmelizowane gruszki i wylewamy resztę karmelu na gruszki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy ok 35 min, aż brzegi ciasta się zrumienią. Można podawać na ciepło z serkiem waniliowym lub lodami, albo na zimno np. z sosem czekoladowym