Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarteletki z malinami"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 633
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14549
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 633
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14549
Składniki
Maliny przebierz, delikatnie opłucz i osusz. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mocno schłodzone masło. posiekaj nożem. Następnie dodaj do nich żółtka i 1–2 łyżki zimnej wody, zagnieć kruche ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj około 30 minut.
Foremki do babeczek posmaruj masłem, wylep ciastem. Piecz 10–12 minut w temperaturze 200oC. Wystudź.
Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj z sokiem cytrynowym oraz serkami waniliowymi, ajerkoniakiem i skórką z cytryny.
Spody babeczek napełnij przygotowanym kremem. Wygładź powierzchnię i obłóż tarteletki malinami.
80 min •Sztuka: 355 kcal •Cena sztuki: 1,85 złŹródło: Naj