Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarteletki z malinami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1354
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5874
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1354
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5874
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Składniki
Maliny przebierz, delikatnie opłucz i osusz. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mocno schłodzone masło. posiekaj nożem. Następnie dodaj do nich żółtka i 1–2 łyżki zimnej wody, zagnieć kruche ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj około 30 minut.
Foremki do babeczek posmaruj masłem, wylep ciastem. Piecz 10–12 minut w temperaturze 200oC. Wystudź.
Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj z sokiem cytrynowym oraz serkami waniliowymi, ajerkoniakiem i skórką z cytryny.
Spody babeczek napełnij przygotowanym kremem. Wygładź powierzchnię i obłóż tarteletki malinami.
80 min •Sztuka: 355 kcal •Cena sztuki: 1,85 złŹródło: Naj