Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tęczowy deser"
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Składniki
Każdą z galaretek rozpuść w 400 ml gorącej wo- dy. Dobrze wymieszaj, odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Truskawki rozmroź. Banany obierz, pokrój na plasterki. Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, oczyść z białych błonek.
W dużej misce ułóż truskawki, zalej tężejącą galaretką truskawkową. Wstaw do lodówki, by zastygła. Na czerwonej galaretce rozłóż pomarańcze, zalej pomarańczową galaretką. Odstaw do stężenia. Ułóż banany, zalej zieloną galaretką. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem galaretki miskę zanurz w gorącej wodzie (deser powinien ładnie odejść od miski), przyłóż do niej talerz i odwróć. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, obficie posyp wierzch galaretki.
<strong>Czas przygotowania 25 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 0,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie