Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze Tiramisu według mojego przepisu!
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 63
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 238
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 242
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2434
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 63
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 238
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 242
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2434
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę,następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy, aż krem stanie się gęsty.W międzyczasie kawę łączymy z amaretto,następnie moczymy lekko biszkopty w kawie z amaretto i układamy w naczyniu.Wlewamy masę serową na pierwszą warstwę biszkoptów i posypujemy kakao ,i tak kolejne warstwy aż do wykorzystania wszystkich składników.Ostatnia warstwa to jest masa serowa .Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.Przed podaniem posypujemy kakao można podać do ozdoby miętę i truskawkę oraz posypać kakao talerzyk dla ozdoby.Smacznego