Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tiramisu czekoladowe bez jajek"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232126
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232126
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji 3,20 zł
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem do zgęstnienia. Nie przerywając, dodajemy partiami serek mascarpone. Miksujemy do osiągnięcia jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy kawę, dodając brązowy cukier i likier amaretto. Chłodzimy.
Na dno pucharków lub szerszych szklanek dajemy skropione kawą, połamane biszkopty, przekładamy masą serową, czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wierzch posypujemy startą ciemną czekoladą. Dekorujemy biszkoptami, chłodzimy kilka godzin.
Wartość odżywcza 1 porcji 329 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 24 g/Węglowodany 33 gŹródło: Rewia