Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tiramisu z jabłkami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3995
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3995
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Składniki
Jajka i cukier ubij. Mąkę i proszek przesiej, dodaj do jajek, wlej 4 łyżki wody, połącz. Piecz 35 min w temp. 180°C.
Masa jabłkowa: jabłka zetrzyj, podlej wodą, podduś. Wsyp galaretki, wymieszaj.
Biszkopt przekrój na dwa placki, nasącz olejkiem z herbatą. Spód posmaruj połową masy jabłkowej, ułóż ciasto, rozsmaruj resztę masy.
Masa tiramisu: kremówkę i zagęstniki ubij. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i mascarpone. Połącz z kremówką. Rozsmaruj na cieście. Schłodź.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 16. Cena za porcję: 1,60 zł.
Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie