Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tiramisu z jabłkami"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19236
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13029
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1668
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232104
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19236
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13029
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1668
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232104
Składniki
Jajka i cukier ubij. Mąkę i proszek przesiej, dodaj do jajek, wlej 4 łyżki wody, połącz. Piecz 35 min w temp. 180°C.
Masa jabłkowa: jabłka zetrzyj, podlej wodą, podduś. Wsyp galaretki, wymieszaj.
Biszkopt przekrój na dwa placki, nasącz olejkiem z herbatą. Spód posmaruj połową masy jabłkowej, ułóż ciasto, rozsmaruj resztę masy.
Masa tiramisu: kremówkę i zagęstniki ubij. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i mascarpone. Połącz z kremówką. Rozsmaruj na cieście. Schłodź.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 16. Cena za porcję: 1,60 zł.
Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie